2009. december 31., csütörtök

Szolgálati közlemény

Kedves Mindenki,

megnéztem, tavaly pont 31-én érkezett a 2008-as besztof lista, aztán láthattátok, milyen lett, sok elhamarkodott dolog, lefelejtett lemez, stb. Most van még egy kis lemaradásom, így előreláthatóan január 2-3 magasságában (legkésőbb 5-én) jön az évértékelés, azonban cserébe (bár most sem a teljesség igényével) sokkal körültekintőbben, tavaly.

Addig is boldog új évet mindenkinek és hogy ne csak ezzel a baromsággal teljen ez a poszt, megint csak a teljesség igénye nélkül nézzük át, kb mire is számíthatunk jövőre. Januárban jön ki a These New Puritans, a Vampire Weekend és az MGMT új lemeze, mindhárom elég érdekesnek ígérkezik ugyebár. A hírek szerint az Elbow, a Portishead, a Radiohead és a The National is egész jól áll az új anyagával, bár egész konkrét lemezigéret mintha csak utóbbitól hangzott volna el. Ugyancsak lemezt várhatunk a Kraftwerktől, Four Tettől, februárban jön a várva várt új Massive Attack lemez (mégha a Spitting the Atom EP nem is volt annyira lelkesítő, a lemez akár jól is elsülhet) és a Hot Chip új anyaga, továbbá a Supergrass, a Does it Offend You, Yeah?, a Frightened Rabbit, a Gorillaz, a U2, az UNKLE, az Arcade Fire, a Hot Hot Heat és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban e sorok írójának egyik kiemelt kedvence, a Tokyo Police Club 2010-es lemeze. Mindezek mellett állítólag lesz végre új Kispál anyag, ami mint nemrég kiderült, egyáltalán nem biztos, hogy szarnak ígérkezik, illetve még nagyon sok dolog (pl. új RHCP immáron Frusciante nélkül?) ami most épp nem jutott eszembe. Talán jövőre még jobb évünk lesz zeneileg, mint idén.

szal buék.


*

ps: addig is pár évvégi besztoflista csak a majdani összehasonlítás kedvéért. Hát, ahogy elnézem ezeket, lesznek bizony eltérések.

Pitchfork,

NME,

SPIN,

Stereogum,

Q,

Rolling Stone,

Time,

Metacritic,

Rateyourmusic,

Amazon,

MTV

Nincsenek megjegyzések: